Informatie

Y2it is een IT dienstverlener met een sterke focus op internet gerelateerde diensten. Hierbij kunt u denken aan het verzorgen van website hosting, ontwerp en domeinregistraties. Tevens hebben wij uit ons verleden een sterke band met bredere ICT services zoals systeem- en netwerkbeheer, computer reparaties en repro werkzaamheden. Wij beschikken over een breed kennis- en ervaringsgebied en hebben een passie voor ons vak!

Van zolderkamer tot ICT dienstverlener
Wij bestaan al sinds januari 2000 en zijn opgericht door een toenmalige ICT student die vanaf zijn zolderkamer websites ontwierp voor diverse bedrijven. Deze hobby is langzaam gegroeid en in 2006 betrokken we samen met een IT partner een kantoorpand in Noordhorn. Deze werd in 2010 ingeruild voor een winkel- en kantoorpand in Zuidhorn. Het bedrijf was van een webdesign bureau uitgegroeid naar een allround automatiseringsbedrijf. In de jaren er na hebben we vele nieuwe infrastructuren, computers en websites mogen leveren aan vele MKB relaties.

Tijd voor verandering
We wisten het al een tijd, maar in de zomer van 2014 stonden we voor de keuze om ons team nog verder uit te breiden om al onze activiteiten 100% te kunnen doen of de focus te leggen op een aantal diensten. Het bleek namelijk in de praktijk erg moeilijk om een computer winkel te exploiteren, hostingbedrijf en een MKB automatiseringsbedrijf te zijn. We hebben na lang overdenken besloten om de focus primair te leggen op onze hosting & automatisering activiteiten.

Nieuwe naam, huisstijl en verhuizing
Na het sluiten van onze fysieke winkel (zomer 2014) hebben we ons bedrijf in het najaar van 2014 verhuisd naar Oldehove en omdat onze naam Newtronics Computers een hardware imago had, hebben we besloten voor onze hostingdiensten in april 2015 deze te wijzigen in Y2it.nl wat verwijst naar beide zonen van de oprichter van ons bedrijf. De beide kinderen hun voornaam beginnen met een Y, een simpele naam maar voor ons met een grote betekenis. Hiermee namen wij afscheid van 18 jaar historie als Newtronics Computers en bouwen op dat ‘oude’ fundament aan een nieuwe toekomst!